Περιγραφή:Η καρβουνόσκονη παρασκευάζεται με κονιορτοποίηση καρβούνων από
κληματόβεργες, και η χρήση της είναι ο παραδοσιακός τρόπος για
θυμιάτισμα, που χρησιμοποιείται για αιώνες στο Αγιον Όρος. Η
καρβουνόσκονη έχει την ιδιότητα να κρατάει πολλή ώρα αναμμένη, και δεν
βγάζει καπνούς και άσχημη μυρωδιά, κατά το άναμμα.
Τρόπος Χρήσεως: Στη στάκτη του θυμιατού κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα
και τοποθετούμε με κουταλάκι την ποσότητα της καρβουνόσκονης που
χρειαζόμαστε ανάλογα με την περίπτωση (2 κουταλάκια κρατάνε περίπου 1
ώρα). Πατάμε την στάκτη γύρω - γύρω ώστε να σκεπάσει την καρβουνόσκονη,
εκτός μικρού μέρους στην μέση, όπου σχηματίζουμε το σημείο του σταυρού
και λίγο πριν την χρήση (κάνει μερικά λεπτά να ανάψει όλη) το ανάβουμε,
κατά προτίμηση με καντηλοκέρι, (και με αναπτήρα) ώστε να μην στάζει.
![]() |
ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου